Bruine sokken – De stijlgids

Als je denkt aan mooie elegante sokken dan denk je niet direct aan bruine sokken van Feet This. Ze vallen een stuk minder op dan andere kleuren, maar dat is nou precies wat ervoor zorgt dat bruine sokken een goede keuze zijn voor je outfit. Bruin is een aardetint die een warm gevoel en vertrouwen uitstraalt, het is daardoor een perfecte kleur om je outfit samen te brengen tot een mooi geheel. Hoe je bruine sokken draagt en waarmee je ze het beste kunt combineren lees je hier. 

De stijlgids

Tips voor het combineren van bruine Feet This sokken

Wij van Feet This vinden het leuk om te zien dat mensen hun eigen stijl creëren en een beetje lef tonen als het gaat om het matchen van sokken. Heb je net zoals vele andere niet zo´n gevoel voor fashion dan kunnen de volgende tips je helpen om je bruine sokken op de juiste manier te matchen met je outfits. 

  1. Kies voor de juiste balans
  2. Combineer je sokken met een accessoire 
  3. Combineer je sokken met je broek 

Kies voor de juiste balans tussen de bruine Feet This sokken

Je kunt ervoor kiezen om sokken te dragen die echte eyecatchers zijn, maar kies je voor felle kleuren of drukke patroontjes, dan zal niemand om je sokken heen kunnen. Dat is voor sommige momenten prima, maar in veel gevallen is het beter om te kiezen voor sokken die je outfit aanvullen in plaats van overmeesteren. 

Bruine sokken vallen minder op en kunnen daarom een manier zijn om je outfit in balans te brengen. Door hier bewust over na te denken valt je complete outfit op en niet alleen je sokken. 

Combineer je sokken met een accessoire 

Het combineren van sokken met accessoires is een methode die al vele jaren succesvol is. Het matchen van sokken met een accessoire helpt je om je outfit een gelikte uitstraling te geven. Deze manier van combineren wordt vaak gebruikt om tijdens een bruiloft de outfit van de man compleet te maken, maar ook in het dagelijks leven kun je deze methode gebruiken. 

Kies je voor bruine sokken draag die dan bijvoorbeeld met een bruine das, bruin horloge of bruine hoed. Het resultaat is een outfit die er heel gelikt uitziet. Mensen die je zien weten dat je echt nagedacht hebt over je outfit.

Bruine sokken - accessoirres

Combineer je sokken met je broek

Een belangrijke regel is om je sokken te laten matchen met je broek, rok of pantalon en niet zozeer met je schoenen. Voor bruine sokken geld dat ze het beste te matchen zijn met andere aardetinten of blauw. Bruine sokken kunnen bijvoorbeeld prima gedragen worden onder een broek in de kleur, wit, kaki, olijf, blauw of bruin. 

Combinaties die goed werken met de bruine sokken van Feet This

Nu we de basisregels voor het matchen van sokken hebben besproken kunnen we nog wat specifieker ingaan op de kledingcombinaties die het goed doen met bruine sokken. Veel mensen hebben moeite met het combineren van bruine kleding, dat is jammer want er zijn heel wat mogelijkheden. We zetten een aantal goede combinaties hier voor je op een rijtje. 

De denimlook

We hebben allemaal wel een spijkerbroek in de kast liggen. Dat komt mooi uit als het gaat om bruine sokken want de denimblauw past perfect bij bruin. Draag bijvoorbeeld een donkerblauwe jeans op Kastanje Bruine sokken en combineer die met een bruine blouse. Dit is een mooie outfit die het perfect doet op een donkere herfstdag.

Niet alleen de spijkerbroek, maar ook het spijkerjack zijn items die in bijna iedere garderobe te vinden zijn. Ga je voor een casual look combineer dan een lichtgekleurd spijkerjack met een wit shirt en bruine broek met bruine sokken. Een perfecte outfit voor de lente of zomer.

Bruine sokken - denim look

Aardetinten

Bruin is een aardetint die heel goed te combineren is met andere aardetinten. Kies er bijvoorbeeld voor om een gele broek te combineren met bruine sokken en een groene of ecru blouse. Deze look is warm, stijlvol en tegelijkertijd vrolijk. 

Aardetinten zoals bruin gaan ook perfect samen met gouden sieraden of andere accessoires. Denk aan een gouden horloge, een riem met gouden gesp en voor vrouwen gouden oorbellen, armbanden en colliers.

Bruine sokken - aardetinten

Wit & zwart

Wit en zwart zijn misschien niet de eerste kleuren waar je aan denkt als het gaat om de combinatie met bruin. Maar stel je eens voor, je draagt een mooie witte linnen broek met  Beige Blonde sokken in lichtbruine loafers. Draag daarop ook een mooie bruine sweater of blouse en eventueel een zwarte tas en gouden sieraden en je look is helemaal compleet. 

Zwart is een kleur die je ongetwijfeld in de kast hebt hangen. Ondanks wat je misschien denkt, is deze kleur prima te combineren met bruine sokken. Draag bijvoorbeeld een zwarte pantalon met daarop een blauwe blouse en combineer die met bruine sokken. Het resultaat is een elegante moderne look.

Kwaliteit van de sokken

Nu je weet hoe je bruine sokken het beste kunt combineren is het goed om het ook even over de kwaliteit te hebben. Voor zowel sokken als andere kleding geldt dat je het beste kunt kiezen voor kwaliteit. Niet alleen zitten de sokken lekkerder, ze gaan ook nog eens langer mee. Iets wat zowel goed is voor je portemonnee als voor het milieu. Bekijk onze kwaliteitssokken in onze shop.

Scroll naar boven