Cadeautips

Er zijn tal van redenen waarom je iemand een cadeau zou geven. Uiteraard geef je iets leuks als iemand jarig is, maar het is ook leuk om een cadeau te geven voor een jubileum, het slagen voor een opleiding, het halen van een rijbewijs, of gewoon zomaar omdat je iemand leuk vind. Maar hoe leuk het ook is om iemand een cadeau te geven, het is niet altijd even makkelijk om te bepalen wat je dan cadeau zult doen en je kunt dan ook wel wat cadeautips gebruiken. 

Je snapt dat wij van Feet This het geven van sokken het ultieme cadeau vinden. Dat zeggen we trouwens niet alleen omdat we zelf sokken verkopen, je kunt er mensen ook echt blij mee maken.

Cadeautips

Het is niet voor niets dat we als cadeautip geven om sokken cadeau te doen. Ver voordat we begonnen met Feet This kreeg ik een keer een paar sokken cadeau van een collega. Niet zomaar sokken, maar echt goede sokken die superlekker zaten en waar ik bovendien geen zweetvoeten in kreeg. Er ging echt een wereld voor me open, want voor die tijd kocht ik gewoon willekeurig sokken. Ik keek niet echt naar het merk, de kwaliteit of het materiaal. Veel en goedkoop was waar ik voor ging. Maar die superfijne sokken van mijn collega heb ik nog jaren met veel plezier gedragen. 

Dit is iets wat we ook veel van onze klanten terughoren. Veel mensen hebben pas in de gaten hoe fijn het is om een paar goede sokken te hebben als ze een keer een echt goed paar in handen krijgen. En vanaf dat moment willen ze nooit meer terug. Geef een bekende dus eens  2 paar sokken cadeau.

Review van klanten

Cadeautips per persoon

Laten we nogmaals voorop stellen dat we sokken een geweldig cadeau vinden, maar welk paar sokken geef je nou aan wie? Hier gaan we je bij helpen. Laten we per persoon eens kijken welke sokken het beste bij ze passen. 

De fashionista

Ben je op zoek naar een cadeautip voor iemand die altijd modieus en stijlvol de deur uit gaat, dan moet je een beetje out-of-the-box denken. Zwarte, grijze en witte sokken zijn prima voor ons normale mensen, maar iemand die houd van mode heeft meestal net even wat meer lef.

Voordat je zomaar een fel kleurtje uit het schap trekt is het belangrijk om te weten dat een fashionista goed nadenkt over zijn outfit. Dat wil zeggen dat ook de kleur van de sokken moet kloppen en matchen. Uiteraard hebben modebewuste mensen ook zo hun persoonlijke voorkeuren, maar ze kijken ook naar de nieuwste trends om hun outfits samen te stellen. Ben je niet zo op de hoogte van de laatste trends, no worries, we helpen je graag verder. 

Dit zijn een aantal leuke kleurencombinaties van dit moment

Dit zijn een aantal leuke kleurencombinaties van dit moment:

De duurzaamheidsgoeroe 

Op naar de volgende cadeautip. Steeds meer mensen zijn zich bewust van de wereld om zich heen. Mensen kiezen daarom steeds vaker voor duurzame producten. Enerzijds zijn dat producten die langer meegaan en voor minder schade aan het milieu zorgen. Anderzijds vinden we het steeds minder acceptabel dat kleding of andere producten worden gemaakt door kinderen in lagelonenlanden. 

Ben je op zoek naar een leuk cadeau voor iemand die duurzaamheid belangrijk vind, dan kun je daar ook bij het kopen van je sokken rekening mee houden. 

Let bij de aanschaf van de sokken op het volgende:

 • Controleer of de sokken gemaakt zijn van duurzaam biologisch materiaal zoals bio-katoen. Dit materiaal is niet alleen beter voor het milieu, maar gaat ook nog eens langer mee. 
 • Check of de sokken gefabriceerd zijn door mensen die daarvoor een eerlijk loon krijgen. Koop je sokken dan zal altijd vermeld worden waar ze gemaakt zijn. Staat op de sokken dat ze gemaakt zijn in Bangladesh, Pakistan of India dan is de kans groot dat de medewerkers in de fabrieken geen eerlijk salaris krijgen. Worden sokken wel duurzaam gefabriceerd dan staat dit meestal vermeld op de verpakking. 
 • Onze cadeautip is om altijd sokken te kopen die zo gemaakt zijn dat ze lang meegaan. Sokken die bijvoorbeeld een versterkt hielstuk en teenstuk gaan bijvoorbeeld een stuk langer mee. Houd er ook rekening mee dat sokken minder snel gaan lubberen als er elastine in zit verwerkt. 

Cadeautips voor de liefhebber van klassiek

Onze cadeautip voor de liefhebber van klassiek is om te kiezen voor sokken van hoge kwaliteit die passen bij een klassieke look. Als iemand regelmatig een pak draagt zal die persoon zijn sokken afstemmen op de kleur van de pantalon. 

Er zijn een aantal combinaties die gebruikelijk zijn voor de klassieke look. We zetten ze hier op een rijtje:

 • Zwarte pantalon – kan uiteraard gecombineerd worden met Nacht Zwart  of Kolen Grijs, maar ook met mooie felle kleuren.
 • Grijze pantalon – kan gecombineerd worden met zwarte, grijze, blauwe of kolen grijs kleurige sokken.
 • Blauwe pantalon – kan gecombineerd worden met zwarte, grijze, blauwe of kolen grijs kleurige sokken.
De liefhebber van klassiek

Ook liefhebbers van een klassieke look gaan wel eens voor een wat minder zakelijke outfit. Hier een aantal passende combinaties:

 • Kaki pantalon – kan gecombineerd worden met kaki, olijfkleurige, bruine, blauwe, witte en Violet Paars.
 • Olijfkleurige pantalon – kan gecombineerd worden met kaki, olijfkleurige, bruine, blauwe, en antracietkleurige sokken.
 • Bruine pantalon – kan gecombineerd worden met kaki, olijfkleurige, bordeauxrode en bruine sokken.

Cadeautips voor de twijfelaar 

Ken je iemand die eigenlijk nooit zo goed weet wat hij wil en altijd wisselt van stijl? Onze cadeautip is om niet één, maar meerdere kleuren sokken cadeau te doen. Op deze manier hebben ze altijd een paar Cadeautips voor de twijfelaar Cadeautips voor de twijfelaar sokken die bij de stijl van die dag past.

Cadeautips voor de twijfelaar 

De wandelaar 

Mensen die veel zitten en niet zo actief zijn hebben andere sokken nodig dan actieve mensen die regelmatig wandelen. Uiteraard is het fijn dat je sokken lekker zitten, maar voor iemand die houdt van wandelen is het extra belangrijk.

Onze cadeautip is om rekening te houden met het volgende:

 • Kies voor natuurlijke materialen die goed ademen zodat je geen zweetvoeten krijgt. Voor de winter kun je kiezen voor wol, voor de rest van het jaar is katoen beter. 
 • Koop sokken die naadloos zijn en niet knellen. Kies voor een extra brede boord zodat de sokken niet knellen.
De wandelaar

Dat waren onze cadeautips voor vandaag. We hopen dat je iemand snel blij zal maken met een paar mooie sokken. Ga snel naar onze webshop, we hebben volop keuze uit mooie duurzame sokken die heerlijk zitten. 

Scroll naar boven