De herensokken keuzegids 

Altijd al benieuwd naar de herensokken keuzegids? Wij staan voor je klaar.

Sokken zijn het soort kledingstuk waar we niet dagelijks bij stil staan. Maar heb je een vervelend paar herensokken aan dan vallen ze opeens een stuk meer op. Slobbersokken die afglijden of sokken waar je zweetvoeten van krijgt kunnen je dag behoorlijk verpesten.

  • extra elastine
  • dubbel gevoerde boord
  • 33 effen kleuren
  • naadloos gestikt
  • versterkt hielstuk
  • dubbel gevoerde zool
  • versterkt teenstuk

Ontdek hoe je herensokken kunt kiezen doe goed zitten, lang meegaan, heerlijk lopen en er ook nog eens mooi zijn.

Kwaliteit van je sokken

Sokken zijn al eeuwen onderdeel van onze garderobe. In eerste instantie werden ze met de hand gemaakt, rond 1600 werd de eerste machine ontwikkeld voor het maken van sokken. Tegenwoordig zijn er machines waarmee binnen no-time honderden sokken tegelijk gemaakt kunnen worden.

Keuzegids herensokken bruine sokken feet this

De prijs van herensokken is hierdoor steeds lager geworden. Een paar herensokken heb je al voor een paar euro. Dat is een aantrekkelijk laag bedrag, maar je krijgt ook precies waar je voor betaald. Voor deze prijs krijg je herensokken die niet goed zitten, knellen, lubberen en snel gaten krijgen.

Om herensokken van goede kwaliteit te maken ben je 50% meer tijd kwijt. Het in elkaar zetten van de sokken wordt met de hand aangestuurd. Bovendien zijn er meer handelingen nodig voor bijvoorbeeld een dubbel gevoerde zool. Bij ons in de fabriek in Portugal .

Kies de beste herensokken

Wil je weten hoe je de beste herensokken kiest dan moet je rekening houden met een aantal factoren. Lees hier waar je op moet letten en je kiest nooit meer de verkeerde sokken.

keuzegids herensokken blauwe sokken feet this

Materiaal van de herensok

Herensokken worden gemaakt van allerlei verschillende materialen, maar sommige materialen zijn beter dan de andere. Merino wol en katoen zijn veruit de beste materialen om sokken van te maken. Beide zijn natuurlijke materialen die goed ademen waardoor je geen zweetvoeten krijgt.

keuzegids herensokken feet this
keuzegids herensokken feet this

Merinowol sokken zijn door hun dikte het meest geschikt voor wandelen en koude winterdagen. Katoen is meer geschikt voor dagelijks gebruik en wandelingen tijdens zomerse dagen.

De herensokken keuzegids 

Om ervoor te zorgen dat sokken ook genoeg elasticiteit hebben is een combinatie van katoen of merinowol met een klein beetje polyamide of elastaan het beste.

Hoogte van de sok, belangrijk in de herensokken keuzegids 

Heb jij ook zo´n hekel aan sokken die de hele tijd afzakken? Vermijd korte sneakersokken dan zoveel mogelijk. Het is een tijdje in de mode geweest, maar gelukkig is dat nu voorbij. Sokken mogen weer gezien worden. Kies daarom voor een wat langere sok die lekker goed blijft zitten.

keuzegids heren gele sokken feet this

Dikte van de sok

Ook de dikte van de sok zegt veel over hoe comfortabel ze zullen zitten. Dikke sokken zijn vanzelfsprekend warmer dan dunne sokken, maar wist je ook dat er een middenweg is. Voor de juiste pasvorm en comfort kun je ook kiezen voor een sok met dubbel gevoerde zool en dubbel gevoerde boord. De dikte is dan overal precies goed.

Pasvorm van de herensok

Je herensokken moeten perfect aansluiten op je voeten en tegelijkertijd niet knellen. Om te zorgen dat je herensokken niet afzakken is het noodzakelijk dat je sokken een brede elastische boord hebben zodat je sokken niet afzakken.

herensokken gele sokken feet this feet this
https://feetthis.com/gekleurde-sokken/gele-sokken/keuzegids herensokken gele sokken feet this feet this

De binnenkant van je sok

Tot slot kun je het beste kiezen voor herensokken die geen naadjes aan de binnenkant van de sok hebben. Twijfel je hierover draai dan gewoon even de sok binnenstebuiten en controleer de binnenkant.

Het zal je niet verbazen dat Feet This precies de herensokken verkoopt die aan alle bovengenoemde eisen voldoen. Onze sokken zijn gemaakt van 75% gekamd katoen, 23% polyamide en 2% elastine, zijn bovendien niet te dik, hebben geen gekke naadjes en hebben een perfecte pasvorm. Bekijk onze vele kleuren hier.

Scroll naar boven