Donkere sokken, hoe houd je ze donker

Donkere sokken, we hebben ze allemaal in de kast liggen. Donkere sokken kun je overal bij dragen, nou ja bijna overal bij. Als we kijken naar de sokken die het meest verkocht worden bij Feet This, dan zijn het toch wel de donkere sokken. 

Niet zo verwonderlijk want veel mensen kiezen het liefst voor sokken die niet te veel opvallen. En dat is precies wat donkere sokken doen. Het enige nadeel aan donkere sokken is dat de kleuren snel kunnen vervagen. Als je zwarte sokken grijs en vaal  worden gooi je ze toch het liefste weg. Om dit te voorkomen hebben we een paar tips om je donkere sokken altijd donker te houden en te zorgen dat je sokken jaren mee gaan.

Wastips voor donkere sokken

Om je donkere sokken echt donker te houden is het belangrijk dat je ze op de juiste manier wast. Zeker als je sokken gemaakt zijn van natuurlijke garen zoals katoen of wol dan is het belangrijk om ze niet te heet te wassen. Maar we hebben nog meer tips om je donkere sokken donker te houden. Je leest ze hier:

Tip 1. Was je sokken maximaal op 30 graden

Zowel sokken van synthetische materialen als sokken van katoen kunnen maximaal 40 graden aan, maar nog beter is het om je sokken op 30 graden te wassen. Voor wollen sokken geld dat ze absoluut niet boven de 30 graden gewassen mogen worden. 

Tip 2. Strijk je sokken niet

Door sokken te strijken kun je het materiaal beschadigen. Sokken die gemaakt zijn van synthetische materialen kunnen bovendien smelten of gaan glimmen als je ze strijkt. Dat is niet helemaal de bedoeling natuurlijk. Jullie zullen dan ook blij zijn als we zeggen dat je ze zonder strijken in de kast kunt leggen. 

Tip 3. Stop je sokken niet in de droger

Sokken kunnen krimpen als je ze in de droger stopt. Hang ze daarom liever op een wasrek, daarmee bespaar je ook nog eens een hele hoop energie, iets wat in deze tijden goed van pas komt.  

Tip 4. was je sokken met andere donkere kleuren

Om te zorgen dat je sokken hun kleur langer behouden kun je donkere sokken het beste wassen met andere donkere sokken. Was je deze sokken met lichtere kleuren dan kunnen pluisjes ervoor zorgen dat de kleuren verbleken. Omdat sokken heel wat te lijden hebben tijdens een wasbeurt kun je ze bovendien het beste binnenstebuiten keren. 

Wat je nog meer wil weten over donkere sokken

Door je sokken op de juiste manier te wassen gaan ze een stuk langer mee. Maar we hebben nog een paar tips die ervoor kunnen zorgen dat je nog langer kunt genieten van je sokken en van je voeten bovendien. 

Nooit meer sokken kwijt

Ben je na het wassen van je sokken ook altijd een sok kwijt en heb je er een hekel aan om je sokken weer bij elkaar te zoeken. Doe ze dan in een waszakje, op die manier hoef je nooit meer naar je sokken te zoeken. O ja, ben je toch sokken kwijt dan is de kans groot dat ze tussen de trommel en de wand gekropen zijn. Kom je er snel achter dan kun je ze misschien nog terugvinden, maar na een tijdje zullen de sokken verpulverd worden en met het wasmachinewater afgevoerd worden. Kortom, je wasmachine eet echt sokken.

BRON: https://www.bol.com/nl/nl/p/waszakken-wasnetten-bescherm-je-wasgoed-en-wasmachine-packing-cubes-travel-organizer-7-stuks/9300000010490273/?Referrer=ADVNLGOO002032-G-141224823994-S-1676679065176-9300000010490273&gclid=CjwKCAiA7IGcBhA8EiwAFfUDserM4vBH-zrPKH5ftEVgF9b9phT0z4lwVSGL5sNH7HR8Bgb6f1ak5BoCqS4QAvD_BwE
Match je sokken bij de juiste kleur schoenen

Match je sokken bij de juiste kleur schoenen

Je vraagt je misschien af wat het matchen van je sokken en schoenen te maken heeft met het verzorgen van je sokken. Als je donker gekleurde sokken draagt in lichtgekleurde sneakers dan kan het voorkomen dat je lichtgekleurde pluisjes of pillen op je donkere sokken krijgt. Na een dag dragen zijn die pluisjes zo in je sokken gewreven dat je ze er niet meer zomaar uitkrijgt. Het gevolg is lelijke sokken die je beter direct weg kunt gooien.

De oplossing hiervoor is om donkere sokken altijd te dragen in donkere schoenen.

Hygiene

Nog een tip die niet zozeer bedoeld voor de bescherming van je sokken, maar vooral bedoeld voor je eigen bescherming. Draag sokken nooit langer dan een dag. Ook als sokken er niet vies uitzien zullen bacteriën en vuil zich toch ophopen. Dit kan er in de loop van de tijd voor zorgen dat je eczeem krijgt en bovendien kunnen je voeten hierdoor gaan stinken.

Nu je weet wat je moet doen om te zorgen dat je sokken donker blijven, staat niets het je meer in de weg om je favoriete sokken te dragen. 

Scroll naar boven