Effen sokken, kies de juiste sok

Sokken worden vaak gezien als een noodzakelijk onderdeel van de garderobe en zelden als een veelzijdig mode-item. Wat mensen vaak niet realiseren is dat effen sokken een perfect modeaccessoire zijn om een look compleet te maken.

Dat gezegd hebbende, sokken moeten een aanvulling zijn op je outfit en niet alle aandacht trekken. Dat is waarom effen sokken zo geweldig zijn. Je kunt hiermee op subtiele wijze een look compleet maken. Je mag best wat experimenteren met kleur, maar het is belangrijk dat je effen sokken kiest die niet te schreeuwerig zijn. Op die manier blijft je outfit elegant en modieus.

Hoe kies je de juiste kleur effen sokken?

Om ervoor te zorgen dat je goed voor de dag komt met je outfit moet je zorgen dat de kleuren goed op elkaar zijn afgestemd. Hierbij is het belangrijk dat je kiest voor maximaal drie kleuren. Gebruik je er meer dan is er gevaar dat je outfit er clownesk uit gaat zien. Er zijn een aantal manieren om de juiste kleuren te kiezen en te bepalen welke effen sokken hier het beste bij passen. Hier een aantal tips:

Tip 1. Kies voor effen kleuren die elkaar aanvullen

Houd je wel een beetje van kleur dan kun je het beste kiezen voor complementaire kleuren. Om te weten wat complementaire kleuren zijn moeten we het kleurenwiel erbij pakken. Dit Kleurenwiel bestaat uit 12 kleuren bestaande uit de primaire kleuren rood, geel en blauw. Tussen de primaire kleuren vind je kleurschakeringen zoals paars, groen en oranje. 

De kleuren die op het kleurenwiel tegenover elkaar staan zijn complementaire kleuren. Deze effen kleuren zul je niet snel over het hoofd zien en springen er echt uit.

We zetten hier een paar combinaties van complementaire kleuren op een rijtje:

Blauw – Oranje Licht groen – Violet

Groen – Rood Geel – Licht blauw

Kies voor kleuren die elkaar aanvullen

Kies je voor een van deze combinaties dan is het belangrijk dat je effen sokken dezelfde complementaire kleur hebben. Kies je voor een Blauwe met gele outfit en draag je daarbij een paar felroze sokken dan sla je de plank behoorlijk mis. Maar draag je effen blauwe sokken onder een gele broek, dan zit je goed. 

Tip 2. Kies voor dezelfde kleur accessoires

Je kunt een hele simpele outfit mooi bij elkaar brengen met accessoires in dezelfde kleuren. Gaat het om een winterse outfit dan kun je kiezen voor een muts, sjaal en sokken in dezelfde kleur. Je zult zien dat de accessoires ervoor zorgen dat je outfit zo uit een modemagazine lijkt te komen. 

Tip 3. Kies voor seizoenskleuren

Vind je het lastig om te bepalen welke kleuren je moet dragen dan kun je met de seizoenen meegaan. In de zomer kun je kiezen uit frisse felle kleuren zoals wit, geel, blauw en groen eventueel in pasteltinten. Draag bijvoorbeeld een frisse gele trui op een babyblauwe linnen broek met gele sokken.

Hoe kouder het wordt hoe donkerder de kleuren worden. In de winter kun je kiezen voor warme kleuren zoals rood en bruin. Combineer een bordeauxrode pantalon bijvoorbeeld met een paar complementaire effen groene sokken.

Kies voor seizoenskleuren

Tip 4. Kies voor ton sur ton

Ben je dol op één bepaalde kleur dan kun je kiezen voor een outfit in één kleur. Omdat het moeilijk is om exact dezelfde kleuren te vinden kun je het beste een beetje spelen met de kleurtinten. Kies bijvoorbeeld voor een donkerblauwe spijkerbroek met lichtblauwe blouse en zomerblauwe sokken. Op die manier vullen de tinten elkaar perfect aan.

Kies je effen sokken die dichtbij de kleur van je broek of pantalon liggen dan maakt dat je benen visueel langer. Ideaal als je niet helemaal tevreden bent over je lengte. 

Tip 5. Wit of zwart

Wit en zwart zijn kleuren die niet op het kleurenwiel terugkomen. Als het om effen sokken gaat zijn wit en zwart ook een beetje controversieel. Ergens is dat logisch want witte sokken in combinatie met een net pak is not done. Maar dat wil niet zeggen dat we nooit witte of zwarte sokken kunnen dragen. Zorg dat je effen witte sokken alleen draagt in combinatie met andere lichte kleuren en zwarte sokken het liefst alleen bij donkere kleuren. Draag je ze op die manier dan is er niks aan de hand. 

Na het lezen van deze tips weet je hoe je effen sokken moet combineren om te zorgen dat ze je outfit aanvullen. Tot slot is het belangrijk om te zeggen dat niet alleen de kleur, maar ook de kwaliteit van je sokken ertoe doet. 

Kies altijd voor sokken die van goede materialen zijn gemaakt, geen naadjes hebben en lekker zitten, je loopt er ten slotte de hele dag op. Bekijk onze premium sokken hier en ontvang ze in een nette doos thuis gestuurd.

Scroll naar boven