Gekleurde effen sokken, combineer ze als een pro

Gekleurde effen sokken zijn het helemaal! Waar sokken vroeger vooral functioneel waren mag je nu eindelijk flink uitpakken. Kleur is echt overal. Je ziet het bijvoorbeeld terug in de immense populariteit van de kleurige Happy Socks. Die gaan de laatste tijd namelijk als warme broodjes over de toonbank.

gekleurde effen sokken feet this

Wij van Feet This juichen het dragen van gekleurde effen sokken alleen maar toe want met een paar mooie sokken maak je jouw outfit helemaal compleet. Er is alleen een klein probleempje, veel mensen weten niet hoe ze gekleurde effen sokken moeten combineren.

Je wil er graag stijlvol uitzien, maar hoe voorkom je dat je de plank volledig misslaat?! Daar hebben wij het antwoord op. Lees snel verder en leer hoe je gekleurde effen sokken kunt combineren als een pro.

De kleurencirkel

Om kleuren goed te kunnen combineren is het belangrijk om iets meer te weten over kleuren. Om het eenvoudig uit te leggen gebruiken we de kleurencirkel hieronder. De kleurencirkel bestaat uit de drie primaire kleuren rood, groen en blauw met daartussenin de secundaire kleuren.

Er zijn twee simpele regels als het gaat om het combineren van al die kleuren:

  1. Je kunt contrasterende kleuren combineren.
  2. Je kunt complementaire kleuren combineren.
Gekleurde effen sokken kleurencirkel feet this
Gekleurde effen sokken kleurencirkel feet this

Contrasterende kleuren zijn kleuren die op de kleurencirkel lijnrecht tegenover elkaar staan. Bijvoorbeeld, je kunt een donkerblauwe broek prima combineren met gele sokken. Het is misschien een gewaagde combinatie, maar kleur technisch zit je goed.

zon gele sokken

Complementaire kleuren zijn kleuren waar op de kleurencirkel drie vakken tussen zitten. Combineer bijvoorbeeld een paar paarse sokken met een groene jeans. Als het gaat om het combineren van sokken kan het hiermee niet mis gaan.

violet paarse sokken

Koele en warme kleuren

We kunnen bij kleuren ook koele en warme tinten onderscheiden. Hiervoor kun je de kleurencirkel min of meer doormidden snijden. Geel tot en met rood zijn warme tinten en groen tot en met blauw zijn koele tinten.

De veiligste manier is om koele tinten met koele tinten te combineren en warme tinten met warme tinten. Wil je liever wat gewaagders dan kies je voor een combinatie van koel en warm.

Voorbeeld Kleurencirkel: File:BYR color wheel.svg – Wikimedia Commons

Combineer gekleurde effen sokken op de juiste manier

Nu je weet welke kleuren het beste bij elkaar passen is het tijd voor het combineren ervan. De makkelijkste manier om gekleurde effen sokken te combineren is om ook andere kledingstukken of accessoires te dragen in dezelfde kleur.

Laten we even het klassieke donkerblauwe pak als voorbeeld nemen. Combineer dat pak met rode sokken en een rode das om je outfit compleet te maken. Deze combinatie straalt uit dat je weet hoe je jezelf moet kleden en bovendien lef hebt. Een ander voorbeeld, je draagt een witte linnen broek met een lichtblauw t-shirt en lichtblauwe sokken. Deze subtiele combinatie zorgt ervoor dat je outfit er tegelijkertijd casual en verzorgd uitziet.

Gekleurde effen sokken als eyecatcher

Gekleurde effen sokken combineren met andere kledingstukken is één manier om sokken te combineren. Ook leuk is het om sokken te gebruiken als unieke eyecatcher. Denk bijvoorbeeld aan een mooi bruin pak met een paar knalroze sokken.

Gekleurde effen sokken tekening feet this
Gekleurde effen sokken tekening feet this

Voor deze manier van het combineren van gekleurde effen sokken kun je het beste kiezen voor een koele kleur voor je outfit met sokken in een warme kleur. Denk bijvoorbeeld aan oranje sokken bij een blauwe pantalon of een zwarte jeans met rode sokken. Het geeft je outfit net even een beetje meer spice. 

Welke kleuren je NIET moet combineren

Oke, bij Feet This houden we wel van een beetje kleur en eigenlijk vinden we dat alles moet kunnen zolang jij er blij van word, maar.. Ja, er is een maar. Heel veel mensen kiezen ervoor om sokken te dragen in dezelfde kleur als hun broeken. Het probleem hiermee is dat de kleuren dan echt exact hetzelfde moeten zijn. Kies je voor een paar gitzwarte sokken bij een zwarte broek dan ziet het er heel onverzorgd uit als de kleuren net niet hetzelfde zijn.

Wij zijn de laatsten die willen zeggen dat een ton-sur-ton outfit niet mooi is, maar het is heel moeilijk om dit goed te doen. Als je broek een andere kleur heeft waardoor er afstand zit tussen jouw bordeaux rode sok en je bordeaux rode blouse, dan vallen kleurverschillen minder op. Ons advies is dus, combineer gekleurde effen sokken altijd met een andere kleur.

gitzwarte sokken

Leef je uit

Misschien ben je na het lezen van al deze regeltjes een beetje overwelmend. Maar, je zult zien dat je binnen no-time precies weet hoe je het beste gekleurde effen sokken kunt combineren.

En afgezien van wat we net gezegd hebben, als jij graag roze met rood of blauw met zwart combineert, doe lekker je ding. Zolang jij je fijn voelt bij wat je aantrekt kunnen wij alleen maar blij voor je zijn. Maar twijfel je, en wil je zeker weten dat je outfit ´on point´ is, dan kun je altijd even terugpakken naar dit artikel over het combineren van gekleurde effen sokken.

Wil je nu direct een paar mooie gekleurde effen sokken aanschaffen. Neem dan een kijkje op onze website. We hebben sokken in maar liefst 33 mooie kleuren waar je geweldig mee kunt combineren.

Scroll naar boven