Geslaagd cadeau

Sokken, een geslaagd cadeau

Het vinden van een geslaagd cadeau is niet altijd even makkelijk. Voor een man ben je al snel geneigd om een paar flessen speciaalbier of whiskey cadeau te doen, maar echt origineel is het niet. En nog erger is als blijkt dat die persoon helemaal geen whiskydrinker is, daar sta je dan. Kies deze keer eens voor sokken, dat is altijd een geslaagd cadeau.

Feet This levert de sokken in een mooie gouden cadeauverpakking, ready to gift!

Je kan zelf de kleuren uitzoeken. Kies uit 33 kleuren.

Waarom sokken een geslaagd cadeau kunnen zijn?

Je zult je nu misschien wel afvragen ‘Sokken, wat is daar nu zo bijzonder aan?´. Dat zal ik je vertellen. Vroeger kocht ik net als vele anderen gewoon een multipack zwarte sokken bij de Hema.

Sokken cadeau

Van die sokken die een tijdje redelijk zitten en dan na een paar maanden in de vuilnisbak verdwijnen omdat er gaten in zitten. Ik stond er niet eens zo bij stil hoeveel sokken er bij mij thuis jaarlijks doorheen gingen.

Toen kreeg ik van een vriend een paar sokken cadeau voor mijn verjaardag. Dat bleek een zeer geslaagd cadeau want er ging een wereld voor me open. Deze sokken zaten geweldig, voelden heerlijk zacht aan en maanden later zaten ze nog fantastisch.

Herensokken cadeau
Herensokken cadeau

Ik merkte dat ik altijd een beetje teleurgesteld was als die sokken in de was zaten. Want dat waren veruit mijn favoriete sokken. Daar kwam ook nog eens bij dat ik al tientallen Hemasokken had versleten terwijl de sokken die ik cadeau kreeg er nog altijd als nieuw uitzagen.

Die sokken waren voor mij niet alleen een geslaagd cadeau en een blijvende herinnering aan de vriend waarvan ik ze kreeg, maar het was ook de reden om Feet This op te richten. Ik wilde ook sokken maken die duurzaam en van zeer goede kwaliteit zijn. Kortom, sokken die altijd een geslaagd cadeau zijn.

Nou wil ik natuurlijk niet zeggen dat je ook meteen je eigen sokkenbedrijf moet gaan oprichten. Wat ik vooral wil zeggen is hoe belangrijk goede sokken zijn en wat voor mooi geslaagd cadeau ze zijn.

Kies de juiste sokken voor een geslaagd cadeau

Wil je ook sokken cadeau doen waar je vrienden je maanden later nog dankbaar voor zijn, dan moet je uiteraard wel de juiste kiezen. Je kunt niet aankomen met een multipack witte sportsokken die niet lekker zitten en snel stuk gaan.

Wil je sokken geven als geslaagd cadeau en een blijvende indruk achterlaten bij je vrienden dan moet je letten op de volgende dingen:

Goede kwaliteit

Sokken zijn alleen een geslaagd cadeau als ze van goede kwaliteit zijn en lang meegaan. Dit kun je verzekeren door het gebruik van de juiste materialen en de juiste manier van stikken.

Katoen en merinowol zijn zeer goede stoffen om sokken van te maken. Dat komt doordat ze goed ademend waardoor je geen zweetvoeten krijgt. Helaas slijten beide materialen vrij snel. Hierdoor is het beter om te kiezen voor katoen of wol gemengd met een synthetische stof zoals Elastaan.

Daarnaast is het goed om te kijken of de sokken die je wil kopen een versterkt teenstuk en versterkt hielstuk hebben. Dit zijn namelijk de plekken die normaal gesproken harder slijten.

Pasvorm

Wil je dat het paar sokken dat je cadeau doet ook echt onthouden wordt als een geslaagd cadeau? Dan moet je ook zorgen dat de sok de juiste pasvorm heeft en niet afzakt.

Goede elasticiteit van de sok en de juiste boord zijn hiervoor heel belangrijk. De boord moet goed aansluiten, maar tegelijkertijd niet knellen. Voor een geslaagd cadeau kies je dan ook het beste voor een dubbel gevoerde boord.

Comfort

Sokken moeten ook echt lekker zitten. Hebben je sokken naden dan kunnen die tijdens het dragen gaan irriteren. Soms is het zelfs zo erg dat naadjes kunnen zorgen voor blaren. Voorkom dit door te kiezen voor naadloos gestikte sokken.

Kleur van de sokken

Een geslaagd cadeau zit niet alleen lekker, maar ziet er ook mooi uit. Tegenwoordig zijn sokken in alle kleuren van de regenboog verkrijgbaar dus leef je lekker uit. Je hoeft niet te kiezen voor standaard zwart of wit.

Voor een geslaagd cadeau kun je ook kiezen voor de lievelingskleur van de ontvanger of een mooie kleur die past bij het seizoen. Denk bijvoorbeeld aan bordeauxrood voor in de winter en blauw voor in de zomer.

Weet je niet welke kleur het beste past bij wat de ontvanger van je cadeau leuk vindt. Kies dan voor een cadeauverpakking met verschillende leuke modekleuren.


Sokken, altijd een geslaagd cadeau!

Scroll naar boven