Groene sokken combineren

Groene sokken zijn het helemaal om te combineren – De tijd dat sokken alleen maar gezien werden als praktisch kledingstuk is voorbij. Je hoeft je sokken niet meer te verstoppen en mag ze zo dragen dat iedereen ze kan bewonderen. Met een mooi paar sokken kun je jouw outfit helemaal afmaken en goed gestyled voor de dag komen. 

Maar waarom groene sokken? Groen is een frisse kleur die doet denken aan natuur, maar ook geluk, harmonie en gezondheid. Bovendien is groen heel makkelijk te combineren met andere kleuren. Groene sokken mogen daarom ook eigenlijk niet ontbreken in je sokkenla. 

Groene sokken combineren - Groen op rots

Groene sokken combineren 

Groen is een frisse kleur die met heel veel kleuren te combineren is. Het hangt wel een beetje af van de specifieke kleur groen die je kiest. Sommige tinten groen zijn namelijk heel subtiel, maar andere tinten springen er juist uit. Het natuurlijke Leger Groen combineer je bijvoorbeeld met hele andere kleuren dan het elegante Jade Groen of knallend Gif Groen

Kies je voor ´echt´ groene sokken dan kies je voor een primaire kleur. De primaire kleuren zijn onderling prima te combineren, tenminste als je van een beetje kleur houdt. Rood met groen of geel met groen zal er zeker voor zorgen dat je opvalt. Wil je liever wat subtielers dan combineer je de primaire tinten Briljant groen of Diep groen het beste met blauw, paars of cognac. 

Kies je voor het natuurlijke Leger groen dan kun je die perfect combineren bij andere natuurlijke kleuren zoals bruin, ecru of lichtgrijs. Jade groen is een elegante kleur die heel mooi te combineren is met beige, wit en zelfs een lichte tint roze. Houd je meer van een kleur die er echt uit knalt dan kun je kiezen voor gif groene sokken. Gebruik ze als een eyecatcher en combineer ze met lichte kleuren zoals blauw en roze. Maar je kunt ook kiezen voor een echte knallende look door ze te combineren met andere neonkleuren. 

– Groen is over de hele wereld na blauw de meest populaire kleur –  

De kleur groen combineren

Groen wordt vaak geassocieerd met de natuur. Denk bijvoorbeeld aan een grasveld dat nog nat is van de ochtenddauw, een groen loofbos met ruisende bladeren, of de glanzend groene bladeren van een plant in je tuin. Deze associatie met de natuur zorgt er waarschijnlijk voor dat mensen een veilig en geborgen gevoel krijgen bij de kleur groen en graag groene kleding dragen zoals groene sokken. 

Groene sokken combineren - Groene natuur

Onderzoek naar de kleur van groene sokken

Het is wetenschappelijk bewezen dat groen ons gelukkiger maakt. Zit je even niet lekker in je vel dan kan een fijne wandeling door een groen bos of een uurtje tuinieren wonderen doen. Het gaat trouwens niet alleen om de aanwezigheid van planten en bomen, ook het zien van de kleur groen in huis of in kleding maakt ons echt gelukkiger. 

Een beetje groen in je omgeving zorgt er bovendien voor dat je minder stress krijgt en je beter kunt concentreren. Het is dan ook helemaal niet zo´n gek idee om wat meer groen in huis te halen of een fijn paar groene sokken te dragen en te combineren met je leukste outfit. 

Mythes en legendes rondom de kleur groen

We zien de kleur groen niet alleen als een kleur die ons gelukkiger maakt, maar ook als een kleur die ons geluk brengt. De oorsprong hiervan ligt in de legendes en mythes van verschillende landen zoals China en Ierland.

In China worden vaak groene draken afgebeeld die symbool staan voor kracht en geluk. In de Ierse folklore wordt de kabouter en St.-Patrick afgebeeld in groene kleding. Ierland is bovendien de plek waar men al sinds de middeleeuwen gelooft dat het groene klavertje vier geluk geeft.

Groene sokken combineren - Chinese draak

Wist je trouwens dat er een ook een aantal vreemde mythes zijn rondom de kleur groen. Eén van de meest vreemde mythes is dat je niet kaal wordt als je op een kussen slaapt dat erwtgroen is. Tja, je kunt het natuurlijk proberen. 

  • In het oude Griekenland was er geen aparte kleur voor blauw en groen, beide hadden dezelfde benaming – 

Liefhebbers van de kleur groen

Wist je dat je lievelingskleur ook heel veel zegt over jouw persoonlijkheid. Loop je in een winkel altijd direct naar het schap met de groene kleding en draag je regelmatig groene sokken of andere groene kleding dan ben je waarschijnlijk praktisch en nuchter. Bovendien ben je waarschijnlijk genereus, vriendelijk en meelevend.

Groene sokken horen thuis in elke garderobe. Je kunt groene sokken naar hartelust combineren, en wie weet brengen ze nog een beetje geluk. Overtuigd? Bij ons kun je kiezen uit een aantal prachtige effen groene kwaliteitssokken. Bestel ze hier.

Draai het om!

Er zijn tegenwoordig ook prachtige groene sneakers of witte sneakers met groene accenten. Wat is er nu mooier om die accenten terug te laten komen in je sokken! Daarom zijn onze sokken bij uitstek ook Sneakersokken

Je kunt je groene sneaker natuurlijk ook mooi uit laten komen met Rode sokken of Gele sokken. De mogelijkheden met Feet This zijn eindeloos. Daarom houden we zo van Gekleurde sokken!

Scroll naar boven