Naadloze sokken van Feet This

Heb je gevoelige voeten, of wil je gewoon wat comfort dan kun je het beste kiezen voor naadloze sokken van ons merk Feet This. Maar waarom maakt het zoveel uit dat je sokken naadloos zijn? En hoe kun je sokken überhaupt naadloos maken? Lees snel verder en ontdek het antwoord op al jouw vragen. 

Naadloze sokken - Puur oranje - feet this
Naadloze sokken – Puur oranje – Feet This

Wat zijn naadloze sokken

Naadloze sokken van Feet This zijn, zoals de naam al zegt, sokken zonder naden. De makkelijkste en tevens goedkoopste manier om sokken te maken is door ze bij de tenen aan elkaar te stikken. Door deze manier van stikken krijg je een naad. Loop je een half uurtje rond op je sokken dan zul je hier niet zoveel last van krijgen. Loop je langere afstanden, sta je veel, of heb je gevoelige voeten, dan kunnen de naadjes gaan irriteren en blaren veroorzaken. 

Voor wie zijn naadloze sokken geschikt

In principe zijn naadloze sokken voor iedereen geschikt. Wie wil er nou niet een paar sokken die heerlijk zitten. Maar het is extra belangrijk voor mensen die bijvoorbeeld voor hun werk veel staan of lopen en voor mensen met een medische aandoening zoals diabetes. 

Voor zowel diabetespatiënten als mensen die op zoek zijn naar comfort kun je het beste sokken dragen die geen naden hebben en niet knellen. Bij Feet This hebben we naast naadloze teenstukken daarom ook gekozen voor een dubbel gevoerde boord die niet knelt. Bovendien zit er een extra split in de hiel voor betere pasvorm en een dubbel gevoerde zool voor meer warmte en comfort. 

Hoe worden naadloze sokken gemaakt? 

Echt naadloze sokken maken is eigenlijk niet mogelijk, maar sokken kunnen wel zo afgewerkt worden dat er nauwelijks een naad waarneembaar is. De beste manier om dat te doen is door de naad handmatig weg te werken. 

Sokken komen als het ware als open buizen uit de machine in de fabriek. Om te zorgen dat het teenstuk afgesloten wordt moet de sok dichtgenaaid worden, dit noemen we ´kettelen´. Als de sokken met een machine worden geketteld levert dat een dikke naad op die niet prettig zit. 

In de fabriek van Feet This in Portugal worden de sokken handmatig geketteld zodat je de naad nauwelijks kunt zien of voelen. Het is een tijdrovende klus waarbij de werknemers heel gedetailleerd te werk moeten gaan, maar het resultaat mag er ook zijn. 

Naadloze sokken - Fabriek in portugal
Onze fabriek in Portugal

Na het handmatig kettelen worden de sokken gecontroleerd op oneffenheden. Om het proces te voltooien worden de sokken op grote ijzeren voeten gestoomd waar ze de perfecte pasvorm krijgen en bovendien gereinigd worden. Voordat de laatste controle plaatsvindt worden de sokken geperst en gestrekken. 

Hoe herken je naadloze sokken van Feet This? 

Sta je in de winkel dan is het niet zo moeilijk om naadloze sokken te onderscheiden van sokken met naden. Zie je een dikke naad bij de teen dan zijn je sokken niet naadloos, is het niet helemaal duidelijk dan kun je de sok even binnenstebuiten draaien. Er zijn ook sokken die er aan de buitenkant naadloos uitzien, maar dat stiekem niet zijn. Het is dus altijd beter om het even te controleren.

Ga je voor jouw naadloze sokken niet naar de Hema of Zeeman, maar bestel je ze online, dan moet je op andere dingen letten. Er zijn twee methodes om naadloze sokken te maken, namelijk de hand linked toe methode en de flat lock methode. Hand linked toe is de Engelse benaming voor het handmatig kettelen van naden. De flat lock methode is een machinale manier om sokken te maken met naden die minder goed zichtbaar zijn. 

Wasvoorschrift voor naadloze sokken van Feet This

Om te zorgen dat je sokken lang meegaan en hun kleur behouden is het belangrijk om onze wasvoorschrift te volgen. Was dan ook niet te warm. Naadloze sokken van katoen kun je het beste op 30 graden wassen en maximaal op 40 graden. Op die manier blijven de natuurlijke vezels intact en zul je lang plezier beleven aan je sokken. 

Naadloze sokken - Wasvoorschrift feet this
Wasvoorschrift Feet This sokken

Waar koop je naadloze sokken

Je kunt op heel veel plekken sokken kopen, maar uiteraard raden wij onze eigen Feet This sokken aan. Bij ons kun je naadloze kwaliteitssokken kopen die 100% handgeketteld zijn. Niet alleen zitten ze heerlijk, ze zijn ook nog eens in tal van mooie kleuren verkrijgbaar. Kies voor klassieke Zwarte sokken, vrolijke Groene sokken, of een warme bruintint. Bekijk al onze kleuren in de webshop.

Scroll naar boven