Over het Feet This team
Het huidige team van Feet This. Ryan, Desmond, Hans en Selin.
Ryan is hoofd advertentie, Desmond projectleider, Hans creatief brein en Selin houdt ons in het gareel (administratie en customer care).
Lees verder over het ontstaan van ons mooie sokkenmerk.
Hoe het begon
Zoals veel goede ideeën is Feet This ontstaan uit een gemis. Bij het kopen van een overhemd met een zacht rozekleur was er met geen mogelijkheid een set passende sokken te vinden. Gewoon nette effen sokken maar dan in leuke kleuren. In het buitenland waren er wel alternatieven maar in Nederland nog niet. Zo ontstond het idee om ook voor de Nederlandse man sokken te ontwerpen. Wat is er immers leuker dan je eigen sokken te mogen ontwerpen.
Van idee naar ontwerp
Met maar weinig kennis van de modebranche was het niet eenvoudig om perfecte sokken te produceren. De eerste 6 maanden hebben volledig in het teken gestaan van kennis opdoen over podologie, grondstoffen, weeftechnieken, enz. Met de theoretisch ideale sokken begon de zoektocht naar een geschikte fabrikant. De eerste eis was een maatschappelijk verantwoord product waardoor er al heel wat landen en fabrikanten af zijn gevallen.
“De eerste eis was een maatschappelijk verantwoorden duurzaam product, waardoor er al heel wat landen en fabrikanten af zijn gevallen.”
De eerste concepten
Vanuit de hele wereld kwamen er samples naar Nederland om ons te overtuigen van de kwaliteit. Eerst objectief kwaliteit beoordelen en daarna pas de ondernemer en zijn bedrijf. Uit de honderden samples werden de beste geselecteerd. Sommige gaven zelfs tips en stuurden direct al verbeterde modellen mee. Met toegevoegde schetsen, producteigenschappen en studies raakte we overtuigd van een 3 tal Europese fabrikanten.
Keuze op Portugal
Een bezoek aan de drie fabrikanten en gesprekken met de ondernemers en medewerkers gaf de doorslag voor de definitieve keuze. De Portugese fabrikant had mens en milieu hoog in het vaandel staan, was in het bezit van vele certificaten en viel op vanwege de gestructureerde en nette fabriek. Het personeel maakte een ontspannen maar kundige indruk. Sokken maken was hier echt nog een ambacht!
Gesprekken met het management van de fabriek moesten de perfecte sokken opleveren, maar wel tegen een eerlijke prijs. De advisering in samenstelling, materialen, manier van weven en het verschil in kwaliteit door het gebruik van geavanceerde machines voelden als een warm bad. In deze fabriek moesten Feet This sokken gemaakt worden! Toch werd het een periode van moeilijke afwegingen. Zo ademt katoen veel beter dan polyamide maar slijt het ook harder. Het toevoegen van elastaan sluit diabetes patiënten uit maar de sok moet absoluut mooi om de voet blijven zitten. Zo werd het een periode van testen, testen en nog eens testen. Vrienden, familie, kennissen en mensen uit de modebranche hielpen mee om de ideale sokken samen te stellen. De sokken werden aan allerlei experimenten blootgesteld. Hoe zien de sokken er bijvoorbeeld uit na 50 keer wassen? Uiteindelijk heeft het testen en aanpassen ruim een half jaar in beslag genomen.
” Het werd een periode van testen, testen en nog eens testen. Uiteindelijk heeft het testen en aanpassen ruim een half jaar in beslag genomen.”
Oprichten bedrijf
Met de juiste sokken en een prachtig marktonderzoek werd het tijd om een bedrijf op te richten. Een periode van brainstormen over de naam, het logo en de sales strategie.
Er moest een webshop gemaakt worden, teksten geschreven, producten gefotografeerd en een stukje marketing. Met maar weinig ervaring in de online marketing en online sales was het een tijdrovende klus om alles op de juiste manier te presenteren.
Op naar de presentatie
De eerste maanden van 2012 is er keihard gewerkt. Nog voor de zomer moesten de eerste Feet This sokken verkocht worden. Van de labels op de sokken tot het huren van een bedrijfspand. Van de algemene voorwaarden bij de webshop tot productcodes en productnamen. De sokken kwamen in grote aantallen naar Nederland. De webshop ontwikkelaar, logo designer hebben vakwerk geleverd door alles begin maart 2012 gereed te hebben. De teksten waren geschreven, het magazijn was ingeruimd, de marketing strategie was afgerond en iedereen stond gereed om te starten. Op 15 maart 2012 was het dan zo ver en ging de webshop www.feetthis.com live!
Martijn den Besten
In 2015 neemt Martijn den Besten Feet This over de initiatiefnemers. Het merk had een boost nodig. Martijn, als ervaren bankier zag kansen en vergrootte het netwerk van het sokkenmerk en maakte er een financieel gezond product en merk van.
Naast het uitbouwen van de relaties en klanten heeft Martijn de sok verbeterd.
De onderkant (de zool) maakten hij dubbel waardoor de sokken nog minder slijten. Daarnaast perfectioneerden ze de naadloze afwerking rond de tenen.
Mede hierdoor heeft Feet This een schare trouwe fans.
Sokken ontwerpen
Tussen 2015 en 2020 levert Feet This verschillende sokken in ontwerp aan voor mooie opdrachtgevers.
De basis van de sok is onze eigen sok, omdat deze sok zoveel kwaliteit heeft weten veel bedrijven ons te vinden. Een aantal mooie voorbeelden zie je hiernaast.
De sokken worden ontwikkeld door multinationals als ING, Philips en Tupperware maar bijvoorbeeld ook door een carnavalsvereniging en een lokale autodealer.
Een nieuw tijdperk
September 2020, Hans Breuker neemt Feet This van Martijn de Besten over.
“Een geweldig avontuur! Ik ben zelf fan van het eerste uur en ben vereerd en dolblij dat ik weer wat liefde mag geven aan het merk. Met mijn marketingachtergond en enthousiasme heb ik echt zin om de sokkenwereld op te schudden.” aldus Hans Breuker.
“Door mijn werkzaamheden bij payroller Maqqie kon ik Feet This niet de aandacht geven die het verdient. Met Hans Breuker aan het roer, een creatieve marketeer, denk ik dat het merk weer kan groeien en veel voeten blij kan maken.”
Feet This maakt zich op op de toekomst. Met een grotere nadruk op sociale media, nieuwsbrieven en, niet onbelangrijk, een goed gevulde voorraad… Ons doel is het bekendste, mooiste sokkenmerk van Nederland te worden.
Zie hieronder de crowdfunding campagne uit 2011
Tino Nojoredjo nam in 2011 deze video voor de corwdfunding campagne op. Het leuke is dat het qua boodschap en inhoud nog niet heeft ingeboet aan actualiteit. Sterker, Feet This was echt een voorloper.
Leuk om te zien dat de heren toen al waren ze bezig met ecologisch en sociale verantwoordelijkheid. Iets dat bijvoorbeeld Happy Socks pas in 2020(!) deed.
Het recept is hetzelfde; 32 effe gekleurde sokken in een bijzonder slim design.
[ux_video url=”https://www.youtube.com/watch?v=a_5I8v7EV9A&feature=youtu.be”]
Feet This sokken
Feet This!
In een dorpje in de Portugese zon komt het allemaal samen. De wereldwijd vergaarde katoen van het beste soort, grote klossen met prachtige kleuren garens. Een beproefd model sokken, ontwikkeld en ontworpen voor de Nederlandse herenvoet. Een ruime, schone en opgeruimde fabriek met in het oog springende moderne machines. En het belangrijkste: bijna 90 toegewijde medewerkers (32 mannen en 57 vrouwen) die de productie van sokken echt nog als een ambacht zien. In de rustige Portugese plaats waar al deze elementen samen komen, worden de sokken van Feet This gemaakt!
Wil jij gekleurde, effen sokken kopen? Wij vertellen graag over de kleur, het productieproces en de eigenschappen.
Onze sokken zijn zoals ze horen te zijn. Een fel rode kleur, helemaal effen blauw of 30 andere kleuren, naadloos en van zacht katoen.
Deze sokken zitten door hun uitstekende pasvorm niet alleen de eerste dag maar ook na eindeloze wasbeurten nog heerlijk om je voeten.
Sokken maken
Het productieproces op basis van het Nederlandse design staat garant voor kwaliteit. Onze Portugese fabrikant werkt alleen met eerlijke grondstoffen.
De sokken van Feet This bestaan voor het grootste gedeelte uit katoen. Voor het optimale comfort wordt het katoen voor Feet This sokken eerst gekamd. Door het katoen goed te kammen ontstaan langere garens die zachter, mooier en schoner zijn.
Met moderne machines worden de Feet This sokken geweven en al voorzien van een verstevigd loopvlak (een unicum in sokkenland). De sokken komen als “kokers” uit de machines en worden naar het atelier gebracht waar de eerste controle plaats vindt.
De medewerkers van het atelier “kettelen” daarna handmatig alle sokken zodat de sokken van Feet This naadloos zijn. Het kettelen is een zeer tijdrovende bewerking maar mag bij goede sokken absoluut niet ontbreken. Na het kettelen worden de sokken op grote ijzeren voeten gestoomd en extra gereinigd voor de perfecte pasvorm en een lange levensduur. Daarna worden de sokken geperst en gestreken en per paar verzameld. Hier worden alle sokken nogmaals gecontroleerd en via een speciale machine voorzien van het Feet This label.
Na een laatste controle wordt alles netjes verpakt en klaar gemaakt voor verzending naar Nederland.
Wat merk je van de kwaliteit?
Dat Feet This sokken van hoge kwaliteit zijn zie je niet alleen aan de kleur. De bijna onopvallende verstevigde bodem is in samenspraak met onze Fans zijn de sokken ontwikkeld. Doordat de effen sokken voorzien zijn van een “dubbel” loopvlak lopen de sokken erg prettig op alle types vloerbekleding en garanderen we een lange gebruiksduur. De dure bewerking van het kettelen van de sokken zorgt ervoor dat je geen vervelende naden voelt.
Het gebruik van hoogwaardig gekamd katoen en het stomen, persen en strijken van de sokken zorgt voor een optimale pasvorm. Al jarenlang krijgen we te horen hoe fijn het is om goed passende sokken te dragen.
Een ander voordeel van het dure katoen is dat de sokken van Feet This niet gaan “pillen”. Door een hele kleine hoeveelheid elastaan in de sokken te verweven blijven deze goede sokken keurig op z’n plaats, zonder te knellen!
De stevige Feet This sokken heb een mooie lengte (tot ongeveer onderkant van de kuit) zodat je been niet direct zichtbaar is als je gaat zitten. Dat de gekleurde sokken van Feet This zorgen voor minder last van zweet voeten.
Samenstelling 75% gekamd katoen | 23% polyamide | 2% elastaan