Profielblog: Suitable

Feet This interviewt alles en iedereen rond mode om jou zo op de hoogte te houden van de laatste trends, de ontwikkelingen en het persoonlijke verhaal achter winkels en merken. We spreken met Karlijn Raijmakers van Suitablede grootste in online herenmode.

Suitable sinds 1996

Suitable bestaat bijna 25 jaar. Eigenaar Raoul van Dun is tijdens zijn studie samen met een studiegenoot begonnen met de verkoop van rokkostuums en smokings voor studenten. Zoals wel meer grote succesvolle Nederlands merken is hij begonnen in zijn studentenwoning.

In zijn studiestad Maastricht zit inmiddels ook de oudste winkel. Uiteindelijk zijn hij en zijn compagnon uit elkaar gegaan en is Raoul verdergegaan met Suitable en heeft sindsdien het assortiment flink uitgebreid. 

En sokken?

Iedere man heeft natuurlijk veel sokken nodig en kwaliteit mag ook niet ontbreken aan in de sokkenla. Suitable heeft een divers aanbod van de bekende merken, uitgezonderd nummer 1 in Nederland: Feet This 😉 

Size matters

Karlijn: “ook wij zien tussen de on- en offline verkoop veel verschil sinds COVID-19, we zien de online cijfers stijgen, maar de offline cijfers gaan achteruit. De winkels verkeren niet in noodweer, maar we zullen blij zijn als de situatie naar normaal terugkeert. We hebben 16 winkels en werken op het hoofdkantoor met ongeveer 25 mensen, in totaal zijn we ongeveer met 75 mensen.” 

Suitable heeft heel veel loyale trouwe klanten. “Mannen zijn over het algemeen loyaal, als iets goed is, blijven ze bij je bestellen. We excelleren echt in onze overhemden en het formele stuk, daar zijn we echt sterk in. Onze pakken verkopen we oor een betaalbare prijs en goede kwaliteit. We investeren ook in onze eigen lijn en daar zien we nog veel kansen in.”

Een segment wat momenteel natuurlijk onder druk staat door het vele thuiswerken. “Maar ook onze pullovers doen het heel goed en hebben onderscheidende kenmerken omdat ze van merinowol en lamswol worden gemaakt. Dan heb jij dus een supermooie trui met heel veel kwaliteit. En daar zijn we trots op. “

Suitable marketing 

“We werken campagne-matig, altijd met thema’s. Denk aan: herfst op z’n scherpst. Op basis van die thema’s richten we ook de kanalen in. Zoals afgelopen zomer, omdat meer mensen weer naar kantoor gingen hebben we back to business gelanceerd. “

Favoriete kanalen:

Voor Suitable is email superbelangrijk en omdat ze ook de jongeren doelgroep willen aanspreken leggen ze steeds meer de nadruk op social media. Vooral het Instagram stuk waar ze de laatste tijd heel veel mee zijn gegroeid en waar ze dus ook trots op zijn. 

Toekomst:

“Komend jaar gaan we ons vooral focussen op naamsbekendheid, niet in de laatste plaats omdat we soms verward worden met Suitsupply…. Maar Suitable heeft een heel ander collectie en we zijn een heel ander bedrijf. Dat gaan we doen door middel van micro influencers, COC, emailmarketing en tv-commercials. 

Slot

De Mannenmode heeft het momenteel door Corona niet makkelijk. Maar dat de Nederlandse steeds meer overheeft om er goed uit te zien is duidelijk. Winkels en merken als Suitable zorgen voor een mooie aanvulling in fashion land. Leuk om een kijkje in de keuken te krijgen!

Scroll naar boven