Sneakersokken heren

Sneakersokken heren

Ben je op zoek naar sneakersokken voor heren? In sneaksers horen sokken. Logisch. Maar je wil wel dat je sokken matchen met je sneakers. Het hoeft niet per se dezelfde kleur te zijn, de kleur van je sok kan ook matchen met je trui, jas, broek of pet.

Feet This heeft 32 effen kleuren sokken. Ideaal voor in je sneakers.

Check hier de webshop.

Sneakersokken heren
Overzicht Feet This sokken

Jouw sneakersok kan matchen maar ook een contrasterende kleur hebben om de nadruk juist te leggen op je sneaker. Zoals deze sokkencombinatie met de Filling Pieces sneakers.

Filling pieces herensneaker met sokken. 

Sneakersok

Feet This is een merk dat is ontstaan vanuit de behoefte om sneakers te matchen met een gekleurde effen sok. De trend die sinds 2008 is komen overwaaien van de Happy Socks gekke sokken is grappig. Maar een stijl matchen met grappige designs is niet ons idee van stijlvol gekleed gaan.

Gekleurde sneakers

De meest verkochte sneakers hebben meestal 1 of 2 kleuren. Maar je ziet steeds meer gekke kleurencombinaties. Hoe duf we de Happy Socks vinden, hoe tof we de fel gekleurde sneakers vinden. Veelal zie je de sneakers nu zonder sok. Dat komt natuurlijk omdat de meeste mensen Feet This nog niet kennen 😉 Want waarom zou je je enkel laten zien als je je sneaker kunt matchen met je sokken.

Sneakersokken heren
Sneaker sokken heren, rights: www.wethenew.com

Waar moet je op letten bij heren sneakersokken?

Een sok moet niet te dik zijn. Een ouderwetse sportsok kan je dragen als statement. Maar het is warm en vaak is de kwaliteit matig. Een sneakersok is idealiter van katoen met enkele synthetische stoffen voor pasvorm en anti-afzak-zaken. Verder is het mooi als de sok niet te dik is.

Kleurencombinaties

Vaak denken we aan een rode swoosh en een rode sok. Maar soms kan daar juist een contraterende kleur heel goed bij passen. Zon geel en bloed rood is een favoriet van ons bijvoorbeeld. Of donkerblauw en rood. Soms past het zo goed dat het jezelf verbaast.

 

 

Sneakers en sokken

Veel sneakers hebben twee kleuren bijvoorbeeld wit en blauw. Dan kunnen strakke witte sokken zorgen voor een mooie combinatie. Tegenwoordig zijn veel sneakers net toverballen met wel 10 verschillende kleuren. Makkelijk want meestal zit nét die ene sok in de was die je wilde hebben… Nu kan je gewoon een van de 10 kleuren kiezen en zit je goed. Of misschien zelfs een 11e kleur toevoegen, alles kan.

Sneakersokken en jas

Als je sneakers wit zijn en je draagt een spijkerbroek of joggingspak, dan kan je ook je jas matchen met je sneaker. In Nederland dragen we toch vaak jassen. Die combinatie zorgt ervoor dat je opvalt en laat zien dat je smaak hebt.

Feet This sokken zijn gemaakt van drie materialen:

  • Katoen
  • Polyamide
  • Elastine

Katoenen sneakersokken voor heren

Je wilt niet elke maand nieuwe sokken hoeven kopen. Katoen zorgt ervoor dat de sok lang een mooie kleur houdt en slijt niet snel. Katoen neemt vocht ook goed op én is luchtdoorlatend. Daardoor zul je minder snel last hebben van nare geuren door zweetvoeten. Bovendien is katoen vriendelijk voor de huid.

Gekamd katoen is het beste basismateriaal voor een sok omdat de garens voor het spinnen gekamd worden. De stof wordt daardoor veel zachter en soepel. Door het kammen wordt ongeveer 10 to 15% van de garens verwijdert. Daardoor blijven de langere garens in de stof zitten en dat zrogt er weer voor dat je geen pluisjes en pillen op je sokken krijgt. Pluisjes en pillen op je sokken ziet er altijd erg armoedig uit.

Uiteraard bevat Feet This uitsluitend gekamd katoen voor sneakersokken voor heren.

Polyamide

Deze synthetische vezels zorgen voor de pasvorm van de sneakersok. Tevens geeft het het katoen een soepelere vorm en feel zodat de sok lekker aan je voeten en onderbenen zit. De vezel is erg sterk. Sommige sokken worden helamaal van polyamide gemaakt en zijn vooral geschikt voor thermo en hardlopen.

Elastine

De laatste 2% vezels in onze sneakersokken zijn elastine. De naam zegt het al: elastisch. Als je alleen katoen hebt, zakt je sok af. Denk maar aan je dekbed, die is vaak van katoen, denk maar eens hoe dat als sok zit.

De combinatie van deze drie materialen zorgen ervoor dat je sok

  1. Mooi blijft
  2. Niet pluist
  3. Niet afzakt
  4. Naadloos is

Sneakersokken voor heren van Feet This

Met onze 32 verschillende effen kleuren sokken die in Nederland bedacht en ontwikkeld zijn zit je altijd goed. Of je nu dezelfde tint koopt of een contrasterende. Sneakersokken koop je bij Feet This!

Sneakersokken heren
sneakersokken bij Gucci schoenen. Rights: pngarts.com

 

Scroll naar boven