Sokken online bestellen

Houd rekening met het volgende:

Sokken zijn een noodzakelijk onderdeel in onze garderobe, het is dan ook onvermijdelijk dat we af en toe sokken online moeten bestellen. Je kunt natuurlijk de stad in om vervolgens te zoeken naar een parkeerplek en bij de Hema een multipack sokken in je mandje gooien. Maar heb je daar echt zin in? 

Houd rekening met het volgende

Zou je niet veel liever je sokken gewoon online bestellen, net zoals je met zoveel andere dingen al doet. Je kunt tegenwoordig alles online bestellen, van kleding tot bloemen en zelfs scheermesjes, dus waarom zou je je sokken niet online bestellen? 

De vraag is dus niet of het kan, de vraag is vooral, waar bestel je ze om verzekerd te zijn van goede sokken?. Niet alleen wil je zeker weten dat ze passen, je wil ook zeker weten dat ze lekker zitten, er goed uitzien en bovendien duurzaam zijn. Lees snel verder en ontdek waar je op moet letten als je sokken online bestelt. 

Kies de juiste kwaliteit als je sokken online gaat bestellen

Of je nu sokken in de winkel of online koopt, je wil sokken van goede kwaliteit. Om zeker te weten dat de sokken die je online koopt van goede kwaliteit zijn is het belangrijk om wat meer te weten van sokken. Als je weet welke materialen en manier van fabriceren de beste zijn kun je ook online sokken kopen die van goede kwaliteit zijn.

Kies de juiste kwaliteit

Let bij online sokken bestellen op juiste materiaal van de sokken

Allereerst is het belangrijk om te kiezen voor sokken die gemaakt zijn van de juiste materialen. Je kunt het beste kiezen voor natuurlijke materialen zoals katoen of wol. Beide materialen ademen goed, maar voor dagelijks gebruik kun je het beste katoen kiezen, en voor wandelen is wol het beste. Beide materialen mogen bovendien gemengd zijn met een beetje elastaan, hierdoor worden de sokken lekker elastisch. 

Sokken die niet knellen, let erop als je online sokken besteld

Naadloze sokken

Wil je sokken van echt goede kwaliteit dan kies je voor naadloze sokken. Naadloze sokken hebben zoals de naam al zegt geen naad. Dat betekent dat die ook niet kan gaan irriteren. Sokken met een naadje kunnen in de loop van de tijd zorgen voor irritatie en zelfs blaren. 

Sokken die niet knellen

Sokken moeten niet alleen mooi zijn, maar ook nog eens lekker zitten. Het materiaal helpt hierbij, maar de juiste pasvorm is ook heel belangrijk. Kies daarom bijvoorbeeld voor sokken met een extra brede boord die dubbel is gestikt is. Dankzij een dubbel gestikte boord zullen je sokken niet knellen. 

Duurzaamheid 

Koop je sokken, dan wil je niet dat daar binnen een paar weken al de gaten invallen. Om dit te voorkomen is het belangrijk om te kiezen voor sokken die gemaakt zijn van materiaal van goede kwaliteit. Bovendien is het belangrijk dat de sokken ook goed gemaakt zijn. Kies bijvoorbeeld voor sokken met een versterkt teenstuk en versterkt hielstuk.

Als we het hebben over duurzaamheid gaat het niet alleen om de kwaliteit van de sokken. Bij Feet This vinden we het ook belangrijk dat sokken op duurzame wijze worden geproduceerd. Dat betekent onder andere dat de sokken op milieuvriendelijke wijze gemaakt worden, maar ook dat de sokken gemaakt worden door medewerkers die in goede omstandigheden kunnen werken. De sokken van Feet This zijn bijvoorbeeld gemaakt in een fabriek in Portugal waar we zeker van weten dat de medewerkers goed behandeld worden. 

Duurzaam produceren

Betrouwbaarheid van de winkel

Er zijn tal van online winkels waar je sokken kunt bestellen. Maar voordat je je geld overmaakt naar de eerste de beste winkel is het goed om eerst te bepalen of deze winkel wel betrouwbaar is. De beste manier om dat te doen is door reviews van klanten te lezen. Op sommige websites zijn al een aantal reviews terug te vinden, maar om zeker te weten dat de reviews betrouwbaar zijn kun je ook het beste onafhankelijke reviews bekijken op bijvoorbeeld Kiyoh of Google.

Verborgen kosten

Let bij het online bestellen van sokken ook op verborgen kosten. Een paar sokken is niet zo duur, maar het is zonde als die sokken uiteindelijk dubbel zo duur worden. Let daarom op de prijs van de bezorgkosten en eventuele extra kosten voor de betaalmethode die je kiest. 

Het is daarnaast ook verstandig om vooraf te bekijken wat het retourbeleid is van de online winkel, voor het geval de sokken toch tegenvallen.

Verborgen kosten bij het online sokken bestellen

Koop nu je sokken online

Nu je weet waar je op moet letten als je online sokken koopt, is het tijd om je eerste paar sokken te bestellen. Vergeet niet om sokken te kopen die passen bij jouw stijl. Kies voor klassieke kleuren zoals grijs en zwart, of ga voor iets vrolijkers zoals groen of paars. De mogelijkheden zijn eindeloos. 

Scroll naar boven