Wandelsokken kopen

Wil je wandelsokken kopen? Alles wat je moet weten over het kiezen van de juiste wandelsokken.

Wandelsokken groen, rood, blauw en bruin feet this
Wandelsokken groen, rood, blauw en bruin feet this

Wandelsokken kopen is niet altijd even makkelijk

We krijgen bij Feet This dan ook regelmatig vragen over wandelsokken. Want wat voor wandelsokken koop je nu het beste en waar moet je rekening mee houden om te zorgen dat je zonder problemen op pad kunt. Je moet op heel wat dingen letten zoals het materiaal, de pasvorm, de kwaliteit en de naden van de wandelsokken. We zullen de belangrijkste punten hier met je doornemen.

EERLIJK OVER FEET THIS SOKKEN. Onze sokken zijn niet ontworpen als wandelsok. Maar! Ze worden wel veel gebruikt als wandelsok. Dat zit zo. Onze sok heeft een goede pasvorm, ze sluit mooi aan op de voeten en kuiten en hebben een redelijk hoge ‘kraag’. Daardoor zit de sok lekker. Ook zijn onze sokken naadloos waardoor je minder snel blaren zult krijgen.

De sok is redelijk dun, een ‘all weather’ sok. Dus als je naar een koud gebied gaat, dan moet je kiezen voor een dikkere sok. Ga je naar een warmer klimaat, dan is onze sok zeer geschikt. Omdat de sok wat dunner is, is het voor velen een prettige wandelsok.

Houdt rekening met het materiaal wanneer je wandelsokken gaat kopen

Een van de belangrijkste dingen waar je rekening mee moet houden bij het kopen van wandelsokken voor dames of heren is het materiaal. Wandelsokken zijn verkrijgbaar in heel veel verschillende materialen die allemaal zo hun eigen voor- en nadelen hebben. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor wandelsokken van merinowol, maar die zijn minder geschikt als wandelsokken voor in de zomer en zijn bovendien zeer prijzig. Maar je wil ook niet zomaar een willekeurig paar wandelsokken van de Hema kopen omdat die kwaliteit niet goed is.

Wandelsokken groen feet this
Wandelsokken groen feet this

Wandelsokken zijn vaak gemaakt van deze materialen:

  • Katoen
  • Merinowol
  • Viscose
  • Elastaan
  • Polyamide
  • Polyester

Combinatie van materialen

Meestal is het beste om te kiezen voor wandelsokken gemaakt van een combinatie van materialen. wandelsokken van merinowol zijn bijvoorbeeld heel zacht, maar ze drogen lastiger dan andere materialen zoals polyamide. Kies je voor wandelsokken die gemaakt zijn van meerdere materialen dan kunnen alle voordelen van die materialen benut worden.

Wandelsokken van katoen

Vaak wordt gedacht dat wandelsokken van katoen niet geschikt zijn om mee te wandelen, maar niets is minder waar. Sokken van hoogwaardig katoen gecombineerd met andere materialen zoals polyamide en elastaan voorkomen zweetvoeten en zitten heerlijk. Ze zijn zeer geschikt voor korte tot middellange wandelingen.

Wandelsokken grijs en bruin
Wandelsokken grijs en bruin

De sokken van Feet This bestaan uit 75% gekamd katoen, 23% polyamide en 2% elastaan, een zeer goede combinatie voor fijne wandelsokken. Je kunt ze bovendien kopen in leuke kleuren zoals bruin, groen, rood en blauw.

Houdt rekening met de pasvorm bij wandelsokken kopen

Als je gaat wandelen is het noodzakelijk dat je kiest voor wandelsokken met een goede pasvorm. Heb je tijdens het passen van de sokken het idee dat er een klein naadje, stiksel of iets anders in je sok zit dan zul je daar na een tijdje gegarandeerd last van krijgen. Dat vervelende naadje kan zelfs voor blaren zorgen, iets wat voor elke wandelaar de grootste nachtmerrie is.

Lubberende wandelsokken

Wat je ook absoluut niet moet doen is een paar oude lubberende sokken uit de kast trekken. Misschien waren de wandelsokken van merinowol 10 jaar geleden geweldig, maar als ze eenmaal gaan lubberen kan het je wandeling flink lastig maken. Als een sok los zit zal er namelijk meer wrijving ontstaan met als gevolg meer kans op blaren.

Sokken feet this details.
Wandelsokken feet this details.

Wat je wel moet doen is sokken kopen die naadloos zijn, een extra split in de hiel hebben en elastine bevatten zodat ze niet lubberen. Feet This sokken hebben dit allemaal.

Houdt rekening met de warmte van de wandelsokken

Zoals je ondertussen wel door hebt zijn er heel wat dingen waar je rekening mee moet houden bij het kopen van wandelsokken. Zo ook hoe warm je voeten blijven als je de sokken aan hebt. De ideale situatie is dat je je voeten eigenlijk niet voelt tijdens het wandelen. Dat betekent dat je dus ook geen te warme of juist te koude voeten wil hebben.

Feet This sokken hebben een dubbel gevoerde zool waardoor ze warmer zijn, maar ondertussen ook ademend. Hierdoor zullen ze niet te vochtig worden en je voeten te veel afkoelen, een ideale combinatie dus.

Houdt rekening met de duurzaamheid

Liefhebbers van wandelen zullen hun sokken regelmatig gebruiken, en als ze wandelsokken gebruiken dan is dat meestal voor langere aaneengesloten periodes. Wat je dan echt niet wil is sokken die snel slijten. Je wil tijdens een fijne wandeling namelijk niet opeens te maken krijgen met lubberende sokken en gaten door slijtage. Kies daarom voor sokken van hoge kwaliteit, dat is niet alleen goed voor je portemonnee, maar ook voor het milieu.

Kies de juiste wandelsokken

Wil je wandelsokken kopen dan is het belangrijk dat je rekening houdt met alle punten die we hierboven genoemd hebben. Ben je iemand die er regelmatig op uit trekt voor korte tot middellange wandelingen dan raden we onze Feet This sokken aan. Bovendien zijn die niet alleen duurzaam en van goede kwaliteit. Je kunt ze onze wandelsokken voor dames en heren ook nog eens krijgen in meer dan 30 leuke kleuren.

Scroll naar boven