Wat zijn nou leuke sokken?

Wat zijn nou leuke sokken?

Wat zijn nou leuke sokken? Het is een lastige vraag die op vele manieren te beantwoorden is. De een houdt van een kleurtje, de ander houd van sokken die niet opvallen, en weer een ander vind het veel belangrijker dat sokken gewoon lekker zitten.

Wat leuke sokken zijn is best persoonlijk, maar als het gaat om trends en fashion zijn er wel een aantal dingen die opvallen. Sommige kleuren en soorten sokken worden vaker gedragen dan anderen. En wat we ook zien is dat men niet alleen kijkt naar kleur en comfort, maar ook naar duurzaamheid. Want sokken hoeven niet alleen leuk te zijn voor jou, maar ook voor anderen. Lees snel verder en ontdek alles over de trends van dit moment.

De leukste sokken van dit moment

Wat zijn dit moment nou leuke sokken

Sokken werden lange tijd vooral gezien als praktische kledingstukken die zo veel mogelijk verstopt moesten worden in schoenen of onder broeken. De meeste sokken waren wit of zwart zodat ze zo min mogelijk opvielen en we hebben zelfs nog een tijdje met sneakersokken rondgelopen. Je weet wel die korte sokjes die nauwelijks opvielen, maar meestal binnen een half uur onder je voeten schoten. Kortom, de meest vervelende sokken op aarde.

De tijd dat sokken vooral praktisch waren en niet gezien mochten worden is gelukkig voorbij. Als je kijkt naar de populariteit van bijvoorbeeld het sokkenmerk Happy Socks, dan hoeven we je niet te vertellen dat gekleurde sokken helemaal in zijn. 

Wil je leuke sokken dragen dan kun je tegenwoordig alle kanten uit. Je kunt ervoor kiezen om de mode te volgen, of gewoon jezelf zijn en je eigen stijl creëren. Vind je het toch lastig om sokken te combineren. No worries, hier een paar trends voor leuke sokken die je kunt volgen.

Trend 1  – Felle kleuren sokken

De eerste trend laat direct zien dat sokken weer echt gezien mogen worden. Fel gekleurde sokken zijn een echte trend. Het is natuurlijk wel een beetje voor durfals want je moet wel een beetje lef hebben om een paar knalgele sokken te dragen onder je jeans, maar je maakt er wel echt een statement mee. 

Wil je deze trend uitproberen dan is eigenlijk niets te gek. Kies voor knalroze sokken bij een zwarte pantalon, paarse sokken bij een gele rok of azuurblauwe sokken bij een witte pantalon. De mogelijkheden zijn eindeloos en je kunt dan ook naar hartenlust variëren en combineren. 

Trend 2 – Matchende accessoires bij je leuke sokken

Je kunt sokken en andere accessoires heel goed gebruiken om je look samen te brengen. Draag je een blauw pak dan kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om bruine sokken, een bruine riem, een bruin horloge en een bruine stropdas te dragen. 

Combineer je sokken op deze manier dan geeft dat een heel gelikte uitstraling. Door te kiezen voor accessoires in dezelfde kleur is direct duidelijk dat jij nadenkt over je outfit.

Matchende accessoires

Trend 3 – Complementerende kleuren

Heb je iets meer richting nodig als het gaat om het combineren van kleuren dan kun je kiezen om complementerende kleuren te dragen. Complementerende kleuren zijn kleuren die elkaar aanvullen. Om erachter te komen welke kleuren dat zijn hoef je alleen naar de kleurencirkel te kijken. Op het kleurenwiel vind je naast de primaire kleuren rood, geel en blauw ook de kleuren die daar tussenin zitten zoals groen, paars en oranje. 

Je kunt op verschillende manieren bepalen welke kleuren je kunt kiezen voor leuke sokken. Allereerst passen de primaire kleuren prima bij elkaar. Dit zijn redelijk felle en uitgesproken kleuren, dus wil je een wat subtielere look dan kun je een andere methode gebruiken. Kies een kleur op het kleurenwiel en combineer deze met een kleur die drie plaatsen van die keur is verwijderd. Dit noemen we complementerende kleuren.

Een paar voorbeelden van complementerende kleuren:

  • Paars & oranje
  • Groen & blauw
  • Oranje & donkerblauw
  • Oranje en lichtgroen
Complementerende kleuren
Duurzame sokken

Trend 4 – Duurzame sokken

De laatste trend voor het kiezen van leuke sokken heeft niet zozeer met kleur te maken, maar is daardoor niet minder belangrijk. We zijn ons de laatste tijd steeds meer bewust van de wereld om ons heen en willen die graag conserveren voor de volgende generatie. Dat betekent ook dat we ons meer bewust zijn van waar onze spullen vandaan komen. 

We kiezen dan ook steeds meer voor duurzame kleding die langer meegaat, maar ook op een maatschappelijk verantwoorde manier is geproduceerd. En terecht, want het dragen van leuke sokken mag niet over de rug gaan van degene die de sokken maken.

Ga je voor duurzaam let dan op de volgende dingen:

  • Het materiaal – Kies voor natuurlijke materialen die biologisch vervaardigd zijn.
  • De oorsprong – Als je wil dat de medewerkers die je sokken goed behandeld worden en een eerlijk salaris krijgen dan is het belangrijk om de oorsprong te weten. Hiervoor kun je het beste een kijkje nemen op de website van het bedrijf die ze maakt of verkoopt. De sokken van Feet This worden bijvoorbeeld onder goede omstandigheden vervaardigd in een fabriek in Portugal. Is een bedrijf heel vaag over de oorsprong, of zijn de prijzen extreem laag, dan kun je beter gaan voor andere sokken. 
Scroll naar boven