Wanneer mag ik witte sokken dragen?

Witte sokken dragen, het is nogal een controversieel onderwerp. De één zegt dat witte sokken echt niet kunnen, anderen dragen ze juist elke dag. Witte sokken waren in de jaren 80 en 90 heel gewoon.

Iedereen droeg ze, of dat nu voor het sporten was of voor een avondje uit, witte sokken waren de normaalste zaak van de wereld. Maar langzaam verdwenen ze uit het straatbeeld en werd het not done om ze te dragen. De laatste tijd zien we ze echter weer steeds vaker verschijnen. Voor de één, horror, de ander is het een mode statement.

Ben je op zoek naar een witte sok (die geen sportsok is). Dan loop je weg met die van ons 😉

4 paar spierwitte sokken Feet This
4 paar spierwitte sokken Feet This

Heb je even geen idee meer wanneer je witte sokken wel of niet kunt dragen lees dan snel verder. We helpen je graag verder.

Wanneer mag je witte sokken dragen - Witte sokken dragen in leger groene sneakers
Witte sokken dragen in leger groene sneakers

Wanneer wel witte sokken

Heb je nog heel wat witte sokken in de kast liggen, of vind je ze gewoon mooi. Geen zorgen er zijn nog steeds momenten waarop je ze zonder problemen kan dragen. 

Sportkleding

Witte sokken verdwenen na de jaren 90 voor een groot deel uit het straatbeeld, maar voor sporten worden ze nog steeds volop gebruikt. Witte sokken stralen iets energetisch uit waardoor ze prima bij een sportoutfit passen. Of dat nu voor voetballen, tennissen, hardlopen of fietsen is, witte sokken kunnen altijd.

Wanneer mag je witte sokken dragen - sportkleding
Witte sokken dragen onder sportkleding

Met sneakers

Nog niet zo lang geleden droeg iedereen in sneakers lage sneakersokken of zwarte sokken. Maar dat is verleden tijd. Sneakersokken zakken vaak af en zitten daarom helemaal niet fijn, mensen stappen er dan ook massaal vanaf. 

Witte sokken in sneakers zijn weer helemaal terug van weggeweest. Dat heeft onder andere te maken met het feit dat veel sneakers licht gekleurd zijn. Witte sokken en andere sokken in neutrale lichte kleuren zijn helemaal in. Dankzij het dragen van witte sokken gaat de aandacht vooral naar de sneaker en dat is precies waar het om te doen is. 

Zomerkleding

Witte sokken passen heel goed onder luchtige lichtgekleurde zomerse kleding. Draag ze bijvoorbeeld onder een linnen broek of combineer ze met pasteltinten. Witte sokken houden je outfit fris, luchtig en neutraal. 

Thuis

Weet je niet zo goed wanneer je witte sokken kunt dragen, dan is ‘thuis’ de meest veilige optie. Thuis hoef je niet op te letten of je broek, je shirt en je sokken matchen. Thuis mag je ontspannen en alle mode-regels aan je laars lappen. En moet je de groenbak buiten zetten, doe het gerust met je witte sokken in een paar knalroze Crocs, waarschijnlijk doen de buren hetzelfde.

Thuis, veilige plek
Thuis, een veilige plek om je witte sokken te dragen in crocs

Voor mensen met lichamelijke klachten

Bij witte sokken hebben mensen het idee dat ze hygiënischer zijn. Dat komt onder andere omdat je het duidelijk kunt zien wanneer witte sokken vies zijn. Op doe manier verwissel je ze sneller. Daarnaast wordt aangenomen dat witte sokken geen verf bevatten en daardoor minder chemicaliën bevatten die slecht zijn voor de huid. Er wordt ook vaak aangenomen dat je in witte sokken minder kans hebt op zweetvoeten. Door de witte kleur worden de sokken minder snel warm waardoor je voeten minder zweet produceren. 

Witte sokken worden daarom regelmatig aangeraden voor mensen met diabetes. Mensen met diabetes moeten echter niet alleen kijken naar de kleur, maar ook naar het materiaal en de elasticiteit. Mensen met diabetes kunnen het beste kiezen voor naadloze sokken die een fijne elastische boord hebben die niet knelt. Bovendien kunnen ze het beste kiezen voor natuurlijke materialen zoals katoen. 

Wanneer geen witte sokken 

Ondanks dat witte sokken weer steeds beter in het modebeeld passen zijn er nog steeds gelegenheden waarbij witte sokken niet kunnen. 

Formele kleding

Draag je een zakelijk kostuum of formele kleding dan kun je beter geen witte sokken dragen. Omdat formele kleding eigenlijk altijd donker is zullen witte sokken erg opvallen met name als je gaat zitten. Voor deze gelegenheden kun je het beste kiezen voor donkere complementerende kleuren die niet zo opvallen. Denk hierbij aan zwartwijnrood of legergroen.

Witte sokken een 'not done' onder formele kleding
Witte sokken een ‘not done’ onder formele kleding

Met een casual short 

Het is prima dat je tijdens een fijne zonnige dag een korte broek draagt. Maar draag ze niet met witte sokken, zeker niet als je onder je short sandalen wil dragen. Dat is letterlijk de grootste no-go als het gaat om het dragen van witte sokken. Kies in plaats daarvan liever voor kleuren die ongeveer gelijk zijn als aan de kleur van je shorts.

Wel of geen witte sokken

Was je eerder van plan om al je witte sokken weg te gooien dan weet je nu dat het niet hoeft. Witte sokken kunnen weer, of in ieder geval in een aantal gevallen. Dit alles gezegd hebbende willen we nog wel even kwijt dat je vooral moet doen waar je zelf zin in hebt. Kies je eigen unieke look en als daar witte sokken bij passen, leef je uit!

Scroll naar boven